Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Toch familie opgedoken van overleden Robin Tan (58)

De zondag dood aangetroffen Robin Tan, blijkt toch familie te hebben. Een nicht van hem heeft zich bij de politie gemeld.

Dat zegt Bert van As, vriend van de overleden Amersfoorter. Vlak na de vondst van Tan, die vermoedelijk al een maand dood in zijn huis in Randenbroek lag, leek het er op dat hij geen nabestaanden meer had. Als zich binnen drie dagen geen familie zou melden, dan zou Tan een gemeentelijke uitvaart wachten. 

Amersfoorter Bernard van Gellekom nam gisteren al het initiatief om toch een waardig afscheid voor Tan te regelen. ,,Nu is de situatie heel anders", zegt Van As die aangeeft dat hij, Van Gellekom en andere betrokkenen via Facebook contact hebben met de familie. ,,Er moet een hoop geregeld worden. Er is een notaris aan het werk en Robin blijkt ook een uitvaartverzekering te hebben", zegt Van As.

Van Gellekom laat op Facebook weten een stapje terug te doen maar intussen al wel vele gedocumenteerde stukken, kaarten en tekeningen van en over Amersfoort en zijn songboek veilig te hebben gesteld. Van Gellekom wil nu eerst de familie hun dingen te laten regelen, die volgens hem ook in het buitenland woont. ‘Als zij daar ons bij nodig hebben dan staan wij klaar voor Robin en zijn familie. Een afscheidsfeest blijft wat ons betreft staan, tenzij daar weerstand vanuit de familie ontstaat’, schrijft hij.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort