Volledig scherm
© Twan Hol

Toilet stadhuis Nijkerk open voor publiek

Het toilet in de hal van het stadhuis van Nijkerk wordt opengesteld voor het publiek tijdens openingstijden. Later gaat dat mogelijk ook bij andere openbare gebouwen gebeuren.

Nijkerk gaat bovendien praten met winkeliers en horeca over het beschikbaar stellen aan publiek van hun toiletten.

Dat maken burgemeester en wethouders bekend in hun reactie op vragen van de fractie van PRO21. Nijkerk zet de wc op de HogeNood-app.

De partij klaagde er onlangs over dat er te weinig openbare toiletten in de gemeente zijn. Momenteel zijn in het centrum van Nijkerk bij de Hema, McDonald’s en Intratuin toiletten beschikbaar. In Nijkerkerveen is een openbaar toilet bij tankstation Doorn & Top, in Hoevelaken is geen openbaar toilet aanwezig volgens de gemeente>.

Op verzoek van PRO21 gaat de gemeente praten met winkeliers en horeca of ze een sticker op hun deur willen plakken waarop staat dat hun toilet opengesteld is voor publiek. Die kunnen dat dan, verwacht Nijkerk, ook aanmelden op de HogeNood-app.

Met beheerders van openbare gemeentelijke gebouwen en andere openbare gebouwen gaat Nijkerk bespreken of ze hun toilet ook openbaar toegankelijk willen maken.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort