Ton van de Weem en Yvonne Mets uit Jeruzalem maakten met band Vouwe & Proppe een protestsong en videoclip om bewoners van Jericho te steunen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton van de Weem en Yvonne Mets uit Jeruzalem maakten met band Vouwe & Proppe een protestsong en videoclip om bewoners van Jericho te steunen. © Saskia Berdenis van Berlekom

Ton protesteerde vroeger tegen kruisraketten en kernreactoren, nu ook tegen sloop van Jericho

Kom je aan de huizen van Jericho, dan kom je aan Ton van de Weem. Niet dat hij er zelf woont, maar als bewoner van Jeruzalem – aan de overkant van de weg – voelt hij wel bijna een bloedband. Nu is op de barricades klimmen ook nog eens zijn tweede natuur. Met als resultaat: een protestsong tegen de slopershamer. 

  1. Ook Amersfoort zelf heeft geen idee of Jericho wel of niet beschermd stadsgezicht is (en dat is van belang voor de sloop)
    PREMIUM

    Ook Amersfoort zelf heeft geen idee of Jericho wel of niet beschermd stadsge­zicht is (en dat is van belang voor de sloop)

    Gemeente Amersfoort weet niet of het buurtje Jericho wel of niet beschermd stadsgezicht is. Op het stadhuis wordt in archieven, notulen en bestanden druk gezocht hoe het nou precies zit. De vraag is van belang voor de sloopplannen die woningbouwvereniging de Alliantie heeft met de 124 huizen. Zusterbuurtje Jeruzalem heeft de status beschermd stadsgezicht in ieder geval wel.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort