Topdrukte bij opening Hudson's Bay in Amersfoort

VIDEOHonderden nieuwsgierige Amersfoorters waren vanochtend aanwezig bij de opening van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay in het voormalige V&D-pand aan de Utrechtsestraat in Amersfoort. 

Klokslag 10.00 drukten burgemeester Lucas Bolsius, storemanager Marc-Hugo Tan, en zanger Tim Douwsma op de rode knop om het 12.000 vierkante meter tellend modehuis te openen. Uit de confettikanonnen schoten cheques ter waarde van 5 tot 500 euro. Het winkelend publiek dook erop. Het pand stroomde vervolgens snel vol.

Connie Segwaart (69) is erg blij met de komst van het warenhuis. ,,Een stad zonder warenhuis is geen stad. Dit zit tussen de V&D en Bijenkorf in. Ik heb net de begane grond gezien en heb al genoeg spullen gezien die ik graag zou willen kopen. Ik ga hier zeker vaak winkelen.”

Trots

De afgelopen maanden heeft het voormalige V&D-pand een grootschalige verbouwing ondergaan. Volgens storemanager Tan is gisteravond laat nog de laatste hand aan de winkel gelegd. ,,Ik ben trots en blij dat alles op tijd klaar is .” Over de opkomst is hij blij verrast. ,,Je hoopt natuurlijk dat er veel mensen komen, maar dit is ongelofelijk. Leuk ook om het enthousiaste en de nieuwsgierigheid bij Amersfoorters te zien.”

Amersfoort is het twaalfde filiaal dat door Hudson’s Bay in Nederland is geopend. 130 bouwvakkers werkten met man en macht aan de verbouwing van het pand uit 1934. Het warenhuis heeft ingangen aan de Utrechtsestraat, Hellestraat en Sint Jorisplein.

Tan weet het zeker. ,,Dit is het mooiste Hudson's Bay-pand van Nederland.''

Volledig scherm
© Bram Petraeus

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort