Volledig scherm
© AS Media

Tractorbestuurder vrijgesproken van aanrijding in Hoogland

Een 56-jarige loonwerker uit Bunschoten is vrijgesproken voor schuld aan een ongeval met zwaar lichamelijk letsel. Hij raakte met zijn landbouwwerktuig in april vorig jaar een wandelaarster in het buitengebied van Hoogland

De vrouw heeft blijvend letsel waaronder evenwichtsstoornissen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 160 uur werkstraf, maar volgens de rechter valt de man het betreurenswaardige ongeluk niet te verwijten. 

Samen met haar buurvrouw maakte een 51-jarige vrouw uit Hoogland vorig jaar april een stevig blokje om door het buitengebied. ,,Wat begon als een onschuldige wandeling eindigde als een totale verandering van mijn leven’', vertelde het slachtoffer twee weken geleden in een emotioneel betoog in de rechtbank. Door het ongeluk is ze veranderd van een ondernemende, zelfstandige vrouw, tot iemand die snel moe en overprikkeld is. Door de klap op haar achterhoofd liep ze een schedelbreuk op en scheurde ze haar trommelvlies. Na meer dan een jaar kampt ze nog altijd met evenwichtsstoornissen waar ze oefeningen voor doet. Haar reuk en smaak komen hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort