Volledig scherm
© Brian Vijber

TRINXX hoofdact op Gaypride Amersfoort: 'Durf anders te zijn’

De Hof in Amersfoort is donderdagavond weer het domein van de Gaypride. Hoofdact is dit jaar TRINXX, finalisten van het RTL-programma Holland’s Got Talent, die een dansshow brengen met de boodschap 'dare to be different’.

Zangeres Nina ten Kate, bekend van The Voice of Holland, komt met een liveband covers zingen van Pink, Kings of Leon en Amy Winehouse.

DJ/MC DiVine is een bekend gezicht op vele Prides in Nederland en daar buiten. DJ Promiss sluit de Gaypride af.

Het programma duurt van 19.00 uur tot middernacht en wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam. Zij brengen samen met Jemima Handful enkele acts. DJ Sumo W start het avondprogramma op de Hof.

Naast het feest op de Hof vindt tijdens de Gaypride op donderdag 25 juli ook een ‘Rainbow Run’ plaats door de binnenstad van Amersfoort.

Genitaliën kleien

Wie na het feest er nog geen genoeg van heeft, kan terecht op de afterparty in het café van Theater de Lieve Vrouw. Daar kan men onder meer meedoen aan een workshop genitaliën kleien. Ook zijn er ouders waarmee de coming-out geoefend kan worden. 

Aan de vooravond van de Gaypride, op woensdagavond, organiseert COC Midden-Nederland in Stadscafé De Observant een thema-avond, waar het publiek kan meedenken over de plek en vorm van een Regenboogmonument in Amersfoort. De avond begint om 20.00 uur.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort