Volledig scherm
De politie inspecteert de Ford Ka © Caspar Huurdeman

Twee arrestaties in Baarn na achtervolging politie

Een achtervolging van een Ford Ka heeft vanochtend vroeg geleid tot twee aanhoudingen. De verdachten negeerden in Blaricum een stopteken en konden in Baarn staande worden gehouden. 

Politiewoordvoerder Hanneke Sanders vertelt dat politieagenten de witte Ka in Blaricum een stopteken gaven. ,,Dat gebeurde op basis van een melding van burgers. Toen de auto er vandoor ging is de achtervolging ingezet.”

Bij de achtervolging werden meerdere politieauto's ingezet. De verdachten vluchten over de A1 richting Baarn. Tijdens de rit door Baarn schampte een van de politiewagens het verdachte voertuig en werd een brandweerpaaltje geramd. ,,Op de Bestevaerweg in Baarn werd de auto tot stilstand gebracht. Een verdachte werd direct aangehouden. De ander ging er vandoor. De collega's hebben de buurt ruim afgezet, waarna ook de tweede verdachte in de buurt kon worden aangehouden."

Over de identiteit van de verdachte kon de politie niets zeggen. 

De politie heeft goederen uit de auto in beslag genomen. Volgens een ooggetuige ging het om een grote zwarte plunjezak, elektronische apparatuur en een grote bos met sleutels. 

Om 10.45 uur deed de politie een Burgernetmelding uit die mogelijk met de achtervolging te maken heeft. De politie roept mensen uit Blaricum op zich te melden als er iets bij hen gebeurd is. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort