Twee arrestaties na overval op Trekpleister in winkelcentrum Schothorst

videoDe politie heeft donderdagavond twee 16-jarige jongens uit Soest aangehouden na een overval op de Trekpleister in winkelcentrum Schothorst in Amersfoort.

Volledig scherm
Eén van de overvallers werd even voor zijn arrestatie liggend op zijn buik onder schot gehouden door een politieagent. © Keistadnieuws

De overval vond rond kwart voor zeven plaats: een kwartier voor de geplande sluitingstijd van de drogisterij. Eén van de overvallers werd even voor zijn arrestatie liggend op zijn buik onder schot gehouden door een politieagent. Een andere verdachte werd in de buurt van de Trekpleister aangehouden.

Om sporenonderzoek in de zaak en verhoor van medewerkers rustig te laten verlopen,  heeft de politie de Trekpleister ruim afgezet. Rond het lint verzamelden zich kort na de overval een flink aantal geïnteresseerden. ,,Schrikken dit", zegt een omstander. ,,Maar het verbaast me niet dat ze juist de Trekpleister overvallen: de zaak ligt aan de rand van het winkelcentrum. Als je wilt, ben je snel op de Ringweg en zo de stad uit.”

Het is niet voor het eerst dat de drogisterij in Schothorst het doelwit is van een overval: in 2017 probeerden drie mannen het ook al, maar die poging mislukte. De overvallers werden destijds nooit gevonden. Een jaar eerder was de nabijgelegen Jumbo-supermarkt doelwit van een overval én van een plofkraak.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort