Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Volledig scherm
Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. © Frank Noordanus/Meander MC

Twee doden door coronavirus in 24 uur in Meander Medisch Centrum

In ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort zijn de afgelopen 24 uur twee patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om een man van 77 en een vrouw van 80. Eerder overleed een 87-jarige vrouw in het Amersfoortse ziekenhuis. 

Op dit moment liggen er 12 patiënten in het ziekenhuis met de ziekte Covid-19. Acht van hen liggen op de intensive care. ,,Je merkt dat het wat voller raakt op de IC, maar de capaciteit is nog op orde”, zegt woordvoerder Erik van Goor. In het ziekenhuis worden nog geen patiënten opgevangen vanuit andere ic’s in het land.

De afdeling waar patiënten met het coronavirus verpleegd worden, alsook mensen die verdacht worden van een besmetting, is sinds gisteren uitgebreid. ,,Zo hebben we alvast voor grotere aantallen patiënten plek.”

Personeel

Het ziekenhuis is de afgelopen dagen overweldigd door aanbod van mensen die willen helpen. ,,Alleen mensen die gekwalificeerd zijn en beschikbaar zijn om te helpen, kunnen zich nog bij ons aanmelden”, zegt Van Goor. ,,Verder loopt het omscholingsprogramma ook nog. Verpleegkundigen die op andere afdelingen werken die daar niet meer, of in mindere mate, nodig zijn, worden omgeschoold zodat zij ook elders kunnen worden ingezet.”

Het aantal positief geteste mensen in de regio Amersfoort steeg afgelopen etmaal met zes personen naar 67.

Volg het laatste nieuws in ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort