Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Twee inwoners Leusden overleden, teller coronabesmettingen in regio Amersfoort op 75

Twee inwoners van Leusden zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldde burgemeester Gerolf Bouwmeester zaterdag rond drie uur ‘s middags. Het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio Amersfoort is verder opgelopen tot 75. De werkelijke aantallen liggen, benadrukt het RIVM, hoger aangezien niet alle mensen meer worden getest. 

Bouwmeester kreeg het trieste bericht gisteravond. De overleden personen lagen in het Meander Medisch Centrum. ,,Dit raakt mij diep en ik heb met de nabestaanden van beiden gesproken om mijn medeleven te betuigen en hen alle sterkte toe te wensen.”

,,Dit verschrikkelijke nieuws is ook meteen een waarschuwing voor ons allen”, zegt Bouwmeester in een bericht op de website van Leusden. ,,De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Houdt u dan ook strikt aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen en de 1,5 meter afstand. Niet alleen voor uzelf, maar juist ter bescherming van onze kwetsbare bewoners.” 

37 besmettingen Amersfoort 

In Amersfoort staat het aantal besmettingen nu op 37. Ook in Soest kwam er een besmetting bij volgens de rekenmethoden van het RIVM. Dat geldt ook voor Nijkerk (4) en Leusden (6). Opvallend is dat in Bunschoten, Scherpenzeel en Renswoude nog geen besmettingen zijn vastgesteld. 

Het RIVM stelt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners vast. In onderstaande kaart zijn de aantallen inzichtelijk gemaakt.

Volg hier ons liveblog!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort