Volledig scherm
Flint. © Foto's Marco Hofsté

Twee zalen in regio in de running voor theater van het jaar

Flint in Amersfoort en De Speeldoos in Baarn maken kans op de Theater van het Jaarprijs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP).

Flint is genomineerd in de categorie grote theaters (meer dan 450 stoelen) en De Speeldoos als klein theater (minder dan 450).

Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden. 

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De twee prijzen worden op 29 januari uitgereikt.De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort