Mathieu Willemse bij een ingekratte helikopter. De oplossing van het NMM om ruimte te besparen in het depot, want zo kunnen twee voertuigen gestapeld worden. De brandweer stak daar een stokje voor. Vanwege de sprinklerinstallatie mag er toch niet gestapeld worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu Willemse bij een ingekratte helikopter. De oplossing van het NMM om ruimte te besparen in het depot, want zo kunnen twee voertuigen gestapeld worden. De brandweer stak daar een stokje voor. Vanwege de sprinklerinstallatie mag er toch niet gestapeld worden. © Ricardo Smit

Uniek kijkje in hét militaire depot van Nederland: van megahelikopters tot typemachine met SS-symbool

De nieuwste aanwinst komt deze week binnen: een rupsband. Voor de leek een stuk verwrongen staal, voor de liefhebber een parel. Het komt tussen de meer dan 300.000 objecten terecht in een depot, onderdeel van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. En dat depot barst al bijna uit zijn voegen. Bij hoge uitzondering kreeg het AD een kijkje achter de schermen.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    18

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort