Volledig scherm
Gerard van den Tweel: ,,Mijn kinderen willen graag de Nederlandse vestigingen uitbreiden.'' © Erik van 't Land

Van Den Tweel verkoopt supermarkten op Antillen

Gerard van den Tweel (73), de Nijkerkse supermarktondernemer heeft zijn supermarkten op Curaçao, Bonaire en Aruba van de hand gedaan. De Nijkerkse multimiljonair heeft de meerderheid van zijn aandelen verkocht aan Jamaicaanse ondernemer Gassan Azan.

Volledig scherm
Gerard van den Tweel met zijn bronzen evenbeeld. © Rob Voss

Het gaat om twee supermarkten op Curaçao, twee op Bonaire en één op Aruba. ,,Bonaire Food Group, een horecagroothandel en een supermarkt op Bonaire blijven in onze handen", zegt Van den Tweel. De vijfhonderd man personeel op de eilanden is op de hoogte gebracht van de wisseling in de top. ,,Voor hen verandert er niets, de arbeidsvoorwaarden blijven gelijk."

Reden van de overname is de leeftijd van Van den Tweel, die ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd is. ,,Mijn kinderen willen graag de Nederlandse vestigingen uitbreiden. Daar gaan zij zich de komende tijd op focussen." De ondernemer heeft in ons land heeft twaalf winkels, zowel supermarkten als drogisterijen en slijterijen.

Reizen

Helemaal op zijn lauweren rusten kan de ondernemer nog niet. ,,Ik blijf de komende vijf jaar betrokken en zal de nieuwe eigenaar bijstaan. Ik word adviseur en zal de komende jaren toezicht houden en regelmatig langskomen. Mijn naam blijft ook gewoon op de gevels staan. Ik ben nog steeds trots op wat ik opgebouwd heb."

In 2007 ging de eerste supermarkt van Van den Tweel open op Curaçao. De supermarktondernemer kon in september vorig jaar als een van de eersten hulpgoederen afleveren op Sint-Maarten na orkaan Irma. Veel sneller dan de Nederlandse overheid dat voor elkaar kreeg. ,,Sint-Maarten ligt nou eenmaal dichter bij Curaçao dan bij Nederland”, zei Van den Tweel daarover.

Azan

Gassan Azan is een Jamaicaanse zakenman die daar al de supermarkten Bascho en Mandeville MegaMart bezit. Hij heeft de meerderheid van de aandelen van Van den Tweel in de supermarkten gekocht. Zelf houdt Van den Tweel een minderheid. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort