Hans van Wegen (BPA)
Volledig scherm
Hans van Wegen (BPA) © Cees Wouda

Van Wegen (BPA) niet eens met bezuiniging op fractiegeld: ‘Ons gereedschap wordt afgepakt’

Fractievoorzitter Hans van Wegen van Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft een aangetekende brief gestuurd naar Micheline Paffen, voorzitter van het presidium, omdat hij meer geld voor zijn partij wil. Volgens Van Wegen is het een slecht idee om de vergoedingen voor fracties omlaag te brengen, zoals onlangs in een motie, die is aangenomen, is voorgesteld.

 1. Felle uitspraken over avondklok blijven burgemeester Bolsius achtervolgen: ‘Indirect medeaansprakelijk voor alle rellen in Nederland’
  PREMIUM

  Felle uitspraken over avondklok blijven burgemees­ter Bolsius achtervol­gen: ‘Indirect medeaan­spra­ke­lijk voor alle rellen in Nederland’

  De storm rond de stellingname van burgemeester Bolsius tegen de avondklok wil maar niet gaan liggen. Steeds meer lokale politici snappen niet dat de CDA-bestuurder, die zijn woorden doorgaans zorgvuldig weegt, zich in de media zó fel uitliet over de coronamaatregel. Dat de burgemeester volhoudt geen spijt te hebben, werkt als een rode lap op een stier.
 2. Ikea overladen met klachten over slechte service: ‘Het frustreert en spijt ons’
  PREMIUM

  Ikea overladen met klachten over slechte service: ‘Het frustreert en spijt ons’

  Producten die niet of kapot worden geleverd, het achterblijven van terugbetalingen en een klantenservice die van de aardbodem verdwenen lijkt. Het regent al weken honderden klachten over Ikea. Het woonwarenhuis herkent de geschetste situatie en wijst naar de ‘ongekend hoge vraag naar producten’. ,,De huidige coronasituatie vraagt ongekend veel van onze operatie en brengt grote uitdagingen met zich mee”, meldt een woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Jeugdwerker Rania probeert rust te bewaren vanaf haar scooter
  Play

  Jeugdwer­ker Rania probeert rust te bewaren vanaf haar scooter

 2. Argentijnen vechten tegen gigantische bosbranden
  Play

  Argentij­nen vechten tegen giganti­sche bosbranden

Amersfoort