Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp van het JvO. © Kristinsson Architecten

Verbouwing van JvO-gymnasium in Amersfoort vertraagd

De verbouwing van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort is vertraagd. Het gaat niet lukken het pand aan het Thorbeckeplein per 2 september op te leveren. Dat betekent dat de leerlingen ook in het nieuwe schooljaar nog les krijgen aan de Zangvogelweg.

In een gesprek met de gemeente kondigde scholenkoepel Onderwijsgroep Amersfoort deze week aan dat de planning voor het verbouwde JvO niet gehaald wordt. Dat is gebleken na contact met de aannemer. Het college is zeer ontstemd over het bericht. ‘De consequenties van een vertraging leveren onzekerheid op voor de leerlingen en leerkrachten en kunnen financieel nadelig zijn voor de gemeente’, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

Stevig gesprek

Het college stelt dat de kosten voor de vertraging voor rekening van de aannemer zijn. Maar het risico bestaat dat de aannemer zich beroept op overmacht en de kosten niet wil dragen. Het college gaat een stevig gesprek voeren met de Onderwijsgroep over hoe het schoolbestuur de financiële risico’s gaat beperken.

Met projectontwikkelaar Profund is afgesproken dat het JvO in september de tijdelijke huisvesting verlaat. Lukt dat niet, dan moet een boete van 1835 euro per dag worden betaald, exclusief btw. Loopt de vertraging op tot 31 december, dan kost dat de stad dus dik 200.000 euro.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort