Volledig scherm
© Keistadnieuws

Verdediging Harald B. vestigt hoop op film reconstructie

De verdediging van Harald B., de Amersfoorter die  wordt verdacht van het doodsteken van zijn neef Michael de Boe op de Kleine Koppel,  heeft haar hoop gevestigd op een op film vastgelegde reconstructie.  

Rechercheurs speelden de fatale steekpartij van eind november onlangs na op basis van hun bevindingen. Harald B. was aanwezig tijdens de reconstructie. Ze komen volgens hem een stuk dichter bij de waarheid dan de lezing van de nabestaanden van het slachtoffer.

B.'s advocaat Bart van Elst vroeg tijdens de eerste regiezitting in de aanloop naar het proces op 14 juni met succes om de beeldopname van de nagebootste steekpartij.  ,,Het is goed nagedaan volgens mijn cliënt. De rechtsgang is er mee gebaat als we de beelden kennen'', aldus Van Elst.

Noodweer
B. voegde er aan toe dat hij nog steeds hoopt op het opduiken van  camerabeelden van de fatale nacht op de Eemkade. Het zou hem niet vrijpleiten van het trekken van het mes, beweert hij, maar bewijzen dat hij uit noodweer handelde en zijn agressieve neef zelf in het mes liep.  

De 25-jarige Michael werd neergestoken na een feest voor zijn jarige oma op een partyboot in de Eem. Bij het afscheid nemen vlamde een slepende ruzie op tussen de moeder van De Boe en haar zus. Harald B. bemoeide zich als partner van de zus met de kwestie, waarna De Boe opkwam voor zijn moeder. Bij de vechtpartij die volgde, zeeg Michael dodelijk getroffen ineen.  

Familie
Harald B. zit sinds de steekpartij in voorarrest op verdenking van doodslag. De rechtszaal zat vanmiddag vol met familie en vrienden, die hem hoorbaar steunden. Omdat de nabestaanden van het slachtoffer boven op de publieke zaten, was de spanning om te snijden. De aanhang van B. wierp  boze blikken naar boven en wachtte het andere kamp na afloop van de zitting demonstratief op. De familie van De Boe verliet onder politiebegeleiding en via een geheime uitgang het gerechtsgebouw.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort