Volledig scherm
© foto AD

Verf Koningsdag laat 'onuitwisbare indruk' achter

Koningsdag 2017 heeft letterlijk een onuitwisbare indruk achtergelaten in de binnenstad van Amersfoort. De verf die tijdens de kleedjesmarkt de doorgangen voor de hulpdiensten markeerde, is nauwelijks van het wegdek te krijgen.

Het moet een vergissing zijn geweest van een stel overijverige ambtenaren. Terwijl ze andere jaren de verboden vrijmarktplekken aangeven met afwasbare krijtspray, gingen de medewerkers dit keer op pad met spuitbussen met echte verf.

De waarschuwingen deden hun werk - de drukbezochte kleedjesmarkt verliep zonder wanklank - maar zijn tienduizenden voetstappen en flink wat regenbuien later nog net zo zichtbaar. De in alarmgeel gespoten woorden ‘Geen kleedjes’ zijn anderhalve week na het volksfeest overal te vinden in het winkelgebied.

De middenstand is niet blij met het geklieder en wil dat de gemeente de verf snel laat verwijderen. Maandagmiddag gebeurde dat met een speciale hogedrukreiniger alvast op twee van de zeker twintig plekken. De fout lag bij de dienstdoende afdeling, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Ze hebben de verkeerde spuitbussen gebruikt. Uiteraard gaan we dit herstellen.’’    

In samenwerking met indebuurt Amersfoort