Volledig scherm
© Dierenambulance Nijkerk e.o.

Verkeer op snelweg bij Barneveld stilgezet tijdens klopjacht op loslopende honden

De politie, Rijkswaterstaat en omstanders hebben vanmiddag jacht gemaakt op twee loslopende honden in Barneveld. Daarvoor werd ook het verkeer op de snelweg stilgezet.

Volledig scherm
Eenmaal in de ambulance zeeg de herder uitgeput neer. © Dierenambulance Nijkerk e.o.

De viervoeters liepen rond het middaguur in de buurt van de Potgieterstraat. Toen de dierenambulance arriveerde liep een van de honden langs de snelweg A30. De politie werd gealarmeerd en kwam met zwaailichten aanrijden om op de snelweg het verkeer stil te zetten. Met twee politieauto's, medewerkers van Rijkswaterstaat en omstanders werd een vangactie op touw gezet.

De herder liep uiteindelijk terug de woonwijk in, waar hij vast kwam te zitten in een hek. Om het dier te bevrijden werd de brandweer gebeld, maar de hond kon worden losgemaakt door het hek te openen. Uitgeput werd de herder in de dierenambulance gezet.

Volledig scherm
© Dierenambulance Nijkerk e.o.

Het andere hondje was in het water gevallen en kon niet zelf op de kant komen. Een omstander ging te water om het dier eruit te halen. Inmiddels zijn beide honden in goede gezondheid herenigd met hun baasje, schrijven medewerkers van de dierenambulance op Facebook.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort