Verkeerschaos na fatale crash Duitse vrachtwagenchauffeur op A28

updateEen 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Kleef is vanochtend bij een verkeersongeval op de A28 bij Leusden om het leven gekomen. Hij botste rond 10.00 uur frontaal op een pijler van een viaduct Heiligenbergerweg. Amersfoort veranderde tijdens de avondspits in een verkeersinfarct.

De bestuurder zat na het ongeluk bekneld. Hij bezweek aan zijn verwondingen. Het lichaam van de man werd omstreeks 14.00 uur uit de truck gehaald en in een lijkauto afgevoerd. De brandweer heeft witte schermen geplaatst op de plek van het ongeluk. Ook arriveerde er een traumahelikopter. De cabine van de vrachtwagen is volledig verwoest. Op foto's is te zien dat een uit-bord van een afslag om een pijler van het viaduct gekruld was.

Even voor half zes gingen twee rijstroken weer open. De rechterrijstrook en de afritten Leusden (7) en Leusden-zuid (6) blijven afgesloten voor een spoedreparatie aan het asfalt.  De herstelwerkzaamheden gaan tot in de nacht duren.

Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten om niet de weg op te gaan. ,,We raden mensen aan om de reis uit te stellen omdat wij zeer ernstige verkeershinder verwachten door het ongeval. Automobilisten moeten rekening houden meet veel langere reistijden." 

Viaduct open

Auto- en fietsverkeer van Leusden naar Amersfoort en andersom kon de hele middag geen gebruik maken van de Heiligenbergerweg omdat er kans was op instortingsgevaar. Volgens woordvoerder van Rijkswaterstaat, Bart Audenaert, is het viaduct inmiddels geïnspecteerd en veilig verklaard. 


Verkeerschaos

In Amersfoort was de avondspits zeer druk als gevolg van het ongeluk. Op de Stadsring, Hogeweg, Ringweg Randenbroek, Gasthuislaan, Maatweg, Daam Fockemalaan en Barchman Wuytierslaan stond het verkeer vast. Ook op de Groene Zoom in Leusden liep het vast.

Automobilisten wordt geadviseerd om te rijden via Hilversum over de A27 en de A1 of via Ede/Barneveld over de A12 en A30. 

De tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
© Michiel van Beers

Niet filmen

De politie waarschuwde bestuurders die het ongeval al rijdend filmden, bekeurd zouden worden.

Aan de andere kant van de snelweg botste vanochtend rond 06.30 uur twee auto's op elkaar op de A28. De voorste knalde door de klap op een vrachtwagen. Er waren geen gewonden. De auto's zijn meegenomen. 

Volledig scherm
© Keistadnieuws

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort