De personenauto raakte bij de botsing zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De personenauto raakte bij de botsing zwaar beschadigd. © Caspar Huurdeman

Verkeersruzie bij Eemnes: vrachtwagen duwt auto honderden meters voor zich uit

Op de A1 bij het knooppunt Eemnes is gisteravond even voor middernacht een verkeersruzie in een ongeluk geëindigd. Een vrachtwagen duwde na een botsing een personenauto enkele honderden meters voor zich uit. 

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het ongeval. Volgens de chauffeur  van het transportbedrijf remde de bestuurder van de Mercedes plotseling, waardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was. De twee bestuurders bevestigen dat de Mercedes de vrachtwagen rechts heeft ingehaald. Daarna lopen de lezingen uiteen. Het transportbedrijf uit Soest wilde wilde verder geen commentaar geven.  

Volgens de bestuurder van de Mercedes probeerde de chauffeur hem van de weg te drukken. ,,Hij probeerde mij toen ik hem rechts inhaalde, al van de weg te drukken. Daarop wilde ik verhaal halen. Ik ben wat rustiger gaan rijden. Hij haalde mij vervolgens links in. Ik kijk naar boven, maar door de hoogte van de vrachtwagen kon ik niets zien. Ik geef gas, maar de chauffeur van de vrachtwagen kwam naar mijn rijstrook en duwde me aan de kant. Ik heb niet geremd, want ik heb geen schade aan de achterkant van mijn auto. We zijn honderden meters meegesleurd en een paar een bijna over de kop geslagen. Wat deze chauffeur heeft gedaan kan echt niet.”

 Woordenwisseling

De inzittenden van de personenwagen en de vrachtwagen kwamen met de schrik vrij. De politie suste de na de crash ontstane woordenwisseling. De politie heeft verder geen onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. De Mercedes werd zwaar beschadigd afgevoerd door een berger. De schade aan de truck was nihil.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort