Volledig scherm
De Amersfoortse wijkagent Bart Sanders werd ingeschakeld om de pizza te bezorgen. © Instagram/Pol_randenbroeksc

Verklede agent bezorgt pizza en betrapt jongen (17) met vals geld

Een 17-jarige jongen die een pizza bestelde en deze wilde afrekenen met vals geld, is woensdagavond in Amersfoort opgepakt. Een agent ging undercover als bezorger van pizzeria Papa John’s aan de Leusderweg en boekte een onalledaags succesje.

Eerder die week was al een bezorger van Papa John’s naar het adres gereden om een pizza te bezorgen. ,,Toen bleek de jongeman, die voor de woning stond, met een vals briefje van 50 te willen betalen”, vertelt eigenaar Rafat Alla. ,,De bezorger zag meteen dat het briefje vals was en zei daar wat van. Daarop trok de jongen het briefje uit zijn handen en sloeg op de vlucht.”

Woensdagavond kwam er opnieuw een bestelling. ,,De pizza moest worden bezorgd bij de Bosweg. Ik vertrouwde het niet en schakelde de politie in.”

Besloten werd dat wijkagent Bart Sanders de pizza zou gaan bezorgen. De agent: ,,Ik zei: kom maar op met die helm, jas en scooter. Ik ga de pizza wel bezorgen. Bij het opgegeven adres stond iemand te wachten. Hij gedroeg zich verdacht, zag mogelijk dat ik van de politie was en zei iets over vals geld. Daarop is hij aangehouden. Op het bureau bleek hij meerdere valse briefjes te hebben.”

Leuke ervaring

Voor Sanders was het een leuke ervaring. ,,Ik kan op mijn cv zetten dat ik een blauwe maandag pizzakoerier ben geweest, haha. Zonder gekheid: dit zijn de krenten uit de pap. Die jongen probeerde een pizzeria op te lichten en wij hebben hem op een creatieve manier weten te ontmaskeren.”

Eigenaar Alla is blij dat hij zijn gevoel heeft gevolgd. ,,Ja, dit is een bijzonder verhaal. Gelukkig heb ik mijn gevoel gevolgd en de politie ingeschakeld.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort