Volledig scherm
Ouderen moeten momenteel maanden wachten op de beoordeling van hun rijgeschiktheid. © ANP XTRA

Verlenging van rijbewijs probleem voor ouderen in Amersfoort

De ouderenbond KBO-PCOB heeft bij Amersfoortse raadsleden aan de bel getrokken, omdat de gezondheidsverklaring die nodig is voor het verlengen van het rijbewijs voor 75-plussers niet meer via de gemeente te regelen is.

Raadsfracties van D66 en BPA maken zich zorgen dat ouderen in de knoei komen, nu ze formulieren voor de gezondheidsverklaring bij het CBR zelf moeten opvragen. ‘Veel ouderen zijn niet handig met internet en hebben dus moeite dit formulier digitaal te bestellen’, aldus de fracties in schriftelijke vragen aan het college. ‘Voor hen is het veel handiger dit papieren formulier bij de gemeente Amersfoort op te halen’.

D66 en BPA willen weten waarom de gemeente heeft besloten deze service te stoppen. In Leusden en Soest kunnen ouderen nog wel terecht voor een gezondheidsverklaring. Ook vragen de twee partijen of het college bereid is om weer papieren aanvraagformulieren te verstrekken.

Erg druk

Het CBR meldt op zijn website dat het op dit moment erg druk is. Daardoor kan het beoordelen van de rijgeschiktheid maanden duren. Ouderen wordt dan ook geadviseerd om ruim voor het verlopen van het rijbewijs verlenging aan te vragen. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort