Volledig scherm
© anp

Vermist jongetje Hrant (9) terecht

UpdateHet vermiste 9-jarige  Armeense jongetje Hrant Simonyan is terecht. Hij meldde zich maandagavond bij het uitzetcentrum in Ter Apel in Groningen. Dat heeft advocaat Saskia den Boer bevestigd.

Hrant wordt dinsdag met zijn moeder en oudere broer het land uitgezet. De voorzieningenrechter besliste in een door de advocaat aangespannen noodprocedure is gisteren aan het einde van de middag dat de uitzetting van het gezin gewoon door moest gaan, ook als Hrant nog zoek zou zijn.

De IND en de politie waren ervan overtuigd dat de sinds anderhalve week vermiste jongen was ondergedoken bij familie of kennissen om uitzetting te voorkomen.

Radeloos 
Het gedwongen vertrek van vader vond vorige week al plaats. In de hoop dat Hrants moeder iets zou loslaten over zijn verblijfplaats, werd zij nog een week vastgehouden in het detentiecentrum in Zeist. De vrouw is altijd blijven ontkennen dat ze iets over zijn vermissing wist. Sterker nog, ze was zo radeloos dat ze weigerde te eten en vrienden en kennissen bleef bellen om informatie over de vermissing.

Het lijkt te gaan om een door vader in scene gezette vermissingsactie. Hij werd overigens afgelopen week om onduidelijke redenen direct na aankomst in zijn thuisland gearresteerd.

Waar Hrant de afgelopen dagen precies heeft gezeten en door wie hij is afgezet in Ter Apel is nog onduidelijk. ,,Gelukkig is hij in goede gezondheid'', aldus de advocaat.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort