Volledig scherm
Het Meander Medisch Centrum. © Frank Noordanus

Verpleeghuis Norschoten en Meander MC hoog gewaardeerd op ZorgkaartNederland

Verpleeghuis Norschoten in Barneveld en ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort behoren tot tien de best gewaardeerde instellingen in hun categorie op ZorgkaartNederland.nl. Op deze website kunnen cliënten en patiënten hun ervaring delen en de zorgorganisatie beoordelen. 

Verpleeghuis Norschoten kreeg in 2019 43 waarderingen met een gemiddelde score van 9,0. Meander MC kreeg dit jaar 110 waarderingen en behaalde een gemiddelde van 8,2.

Alle ziekenhuizen en klinieken die dit jaar meer dan honderd keer gewaardeerd werden, zijn door ZorgkaartNederland meegenomen in de berekening. Bij verpleeghuizen volstonden dertig of meer waarderingen om mee te kunnen doen. 

Iedereen die een ziekenhuis of kliniek waardeert op ZorgkaartNederland moet voor zeven zaken een cijfer geven. Bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt. Ook wordt aan de patiënt gevraagd of hij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen moet de patiënt zes vragen beantwoorden en aangeven of hij het verpleeghuis aanbeveelt.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort