Volledig scherm
Dj Manuel tijdens de eerste live-uitzending. © Glind Media

VID helpt jongeren De Glind bij uitzendingen Glazen Huis

Het eerste Glazen Huis van De Glind krijgt veel hulp bij de voorbereiding van het benefietevenement, waarbij acht scholieren uit het dorp radio gaan maken voor het goede doel. Zo doneert de Verkeersinformatiedienst professionele geluidsfragmenten met file-informatie tijdens de uitzendingen van de jongeren.

Prachtig, vindt organisator Mario Hoogerheijde. ,,Zij luisteren veel radio en dan horen ze de spotjes van het VID. Dat wij die nu ook zelf hebben vinden ze geweldig, dat geeft echt een professionele uitstraling." De jongeren worden tijdens het evenement ingezet als dj, verslaggever, nieuwslezer of social mediacrew. Hoogerheijde werkt zelf als professional bij de lokale radio. Hij en drie andere collega's geven de jongeren een spoedcursus radiomaken en helpen ze bij het opzetten van het huis van glas.

Vanuit Nijkerk, waar al jaren een glazen huis georganiseerd wordt, kwamen veel praktische tips zoals waar je een hok van glas kunt huren. Hoogerheijde: ,,Uiteindelijk hebben we gekozen voor een container met ramen, dat past beter in het budget dan een volledig glazen huis. Zo kan toch iedereen zien hoe we uitzenden en er kan direct gedoneerd worden."

Niet opgesloten

Het is niet zo dat de jongeren in De Glind opgesloten zullen worden zoals de bekendere collega's van Radio 3FM, laat Hoogerheijde weten. ,,Het moet wel leuk blijven. Ze blijven ook gewoon eten." Het idee voor een glazen huis in De Glind komt van de jongeren zelf. Het evenement begint op vrijdag 30 juni om 17 uur en eindigt zaterdag 1 juli om 00.00 uur. Het glazen huis komt op het Glindsterplein aan de Rudolphlaan 2.

Het plan is om na afloop van de uitzendingen in het glazen huis door te gaan met een internetradiostation. Ten minste één van de jongeren doet het nu al zo goed dat hij elke woensdag een eigen uitzending mag verzorgen. Als er genoeg sponsoren worden gevonden dan zouden andere jongeren die kans ook krijgen, vertelt Hoogerheijde.

Sinds 17 Mei is GlindRadio live via internet te beluisteren op www.glazenhuisdeglind.nl.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort