De rechtbank in Utrecht behandelde vandaag de strafzaak tegen de 53-jarige verdachte.
Volledig scherm
De rechtbank in Utrecht behandelde vandaag de strafzaak tegen de 53-jarige verdachte. © AD

Vier jaar cel voor gewelddadige seksdate: man dreigde slachtoffer in brand te steken en bond hem vast

De rechtbank heeft een 23-jarige Hagenaar veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor het gijzelen, mishandelen en afpersen van een Amersfoorter met wie hij vorig jaar oktober een seksdate had. Hij overgoot zijn slachtoffer met benzine en dreigde hem in brand te steken als die zijn bankgegevens niet prijs zou geven.

 1. Handgemeen na afloop van slaapverwekkende derby Hoogland - Hercules: ‘Jammer dat het zo moest eindigen’
  PREMIUM

  Handgemeen na afloop van slaapver­wek­ken­de derby Hoogland - Hercules: ‘Jammer dat het zo moest eindigen’

  Na afloop van het duel in de derde divisie tussen Hoogland en Hercules sloeg de vlam nog even in de pan. De geschorste Hercules-speler Rogier Benschop vond het nodig om de 1-2 nederlaag in te wrijven bij Hoogland-trainer Roy Versluis. Toen hij daar verbaal op reageerde, ging Benschops ploeggenoot Vincent Muis nog een stap verder. Dat leidde uiteindelijk tot een handgemeen tussen de Hercules-speler en de oefenmeester van Hoogland.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort