Volledig scherm
De branche wordt uitgekleed door Europa, vinden de Amersfoortse Visbroeders. © Facebook

Visbroeders uit de kleren

Naakt en met een forse kabeljauw voor de edele delen protesteren de Amersfoortse beroepsvisverkopers Aard en Peter Lagerwerf op hun facebookpagina tegen het Europees verbod op het terugzetten van te kleine vis in zee.

De tweeling en twee werknemers poseerden in hun blootje om aandacht te vragen voor de in hun ogen krankzinnige maatregel.

'Brussel heeft besloten dat onze vissers de bijvangst en de jonge babyvisjes aan wal moeten brengen. Dit betekent dat de jonge visjes niet meer teruggezet worden in het water en zich dus niet kunnen voortplanten. Waanzin ten top, daar gaat het verhaal van duurzaam vissen', schrijven De Visbroeders op Facebook.

Aan boord
De Europese wet verbiedt de beroepsvisserij zoals ze gewend was de ondermaatse vissen terug te gooien. De kleinere exemplaren moeten voortaan aan boord blijven. Ze worden meegeteld in het quotum van de visser, zodat minder volwassen, verkoopbare  vis kan worden gevangen. Voor een geldige petitie tegen de maatregel ontbreken nog 4000 van de 10.000  handtekeningen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort