Volledig scherm
Dierverzorgers ontdekten bij het schoonmaken het nestje met drie jonge vliegende buidelmuizen. © DierenPark Amersfoort

Vliegende buidelmuizen geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zijn drie vliegende buidelmuizen geboren. Wanneer de jongen ter wereld zijn gekomen, is niet duidelijk. Ze werden ontdekt door de verzorgers tijdens het schoonmaken van het nestkistje. 

Quote

Je kunt hen een beetje vergelijken met Batman

Donna van Kempen, verzorgster

,,Deze opvallende muizen hebben een buidel waarin zij hun jongen de eerste tijd met zich meedragen", vertelt dierverzorgster Donna van Kempen. ,,Op deze manier blijven de nieuwkomers verborgen.”

De jonge buidelmuizen worden blind geboren en verlaten de buidel van hun moeder pas wanneer hun oogjes opengaan. ,,Vanaf dat moment kunnen wij de jongen pas opmerken", legt Van Kempen uit. ,,De moeder legt hen dan in een nestje waar de jongen worden gevoed”. 

De buidelmuizen zien er goed uit, het is nog onduidelijk of de drie nieuwkomers mannetjes of vrouwtjes zijn.

Buidelmuizen kunnen uitstekend zweven op de wind. ,,Je kunt hen een beetje vergelijken met Batman”, aldus Van Kempen. ,,Vliegende buidelmuizen hebben tussen hun ellebogen en knieën een vlies waarmee zij op de luchtstroom kunnen zweven. Zij gebruiken hun staart als stuur”. 

De komende tijd zullen de jongen nog veel in het nestkistje verblijven, maar de eerste stapjes buiten het nest zijn gezet in het donkere nachtdierenverblijf van DierenPark Amersfoort. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort