Volledig scherm
PREMIUM
Bowlen in De Korf. De gemeente wil de vloer nog dit najaar vervangen. © Saskia Berdenis van Berlekom

Vloer van De Korf voldoet niet aan de wettelijke eisen

De vloer van bowling- en sportcentrum De Korf moet nog dit jaar worden vervangen. De ondergrond blijkt al vier jaar niet aan wettelijke eisen te voldoen.

Quote

De keuze is gemaakt om de vloer op een andere manier
te herstellen

wethouder Kiel

De gemeente wil deze klus nog dit najaar klaren. ,,Daar moet echt vaart achter worden gezet”, zei wethouder Patrick Kiel donderdagavond bij een raadsinformatieavond over De Korf. ,,Anders krijg je situaties waarbij maatregelen genomen moeten worden. Bijvoorbeeld dat bij evenementen maar een maximaal aantal personen in De Korf mag zijn.”

Aan 180 van de 1200 betonplaten is schade geconstateerd, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek naar de staat van De Korf. Er is in sommige gevallen sprake van scheuren in het beton of een afbrokkelende dekking.

Uit een onderzoek in 2014 bleek de vloer al aan herstel toe te zijn. De gemeente heeft dit hersteladvies naast zich neergelegd. ,,De keuze is gemaakt om de vloer op een andere manier te herstellen”, zei Kiel daarover. Uiteindelijk blijkt de vloer nu niet aan wettelijke eisen te voldoen. Kiel zegt nog niet te weten wie destijds verantwoordelijk was voor het herstel van de vloer.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort