Volledig scherm
Na de brand kwamen mensen uit het hele land naar Woudenberg en Scherpenzeel om eten en kleding te doneren. © Saskia Berdenis van Berlekom

Voedselbank in Woudenberg deelt na verwoestende brand eerste pakketten aan gezinnen uit

Stichting Burgerinitiatief Woudenberg heeft gisteren en vandaag in hun nieuwe locatie de eerste pakketten uitgedeeld aan ruim twintig minderbedeelde gezinnen.

De voedselbank verloor twee dagen na kerst tijdens een verwoestende brand in hun opslagloods in Scherpenzeel naar schatting 100.000 euro aan eten, kleding, schoolspullen en goederen en nog eens 50.000 euro aan kantoorartikelen. Kort na de brand kreeg de stichting met de hulp van burgemeester van Scherpenzeel Harry de Vries en een lokale makelaar een nieuw onderkomen in het voormalige pand van de Kwantum in Woudenberg aangeboden.

,,Na de brand was ik heel bang dat de gezinnen de periode die wij nodig zouden hebben om weer actief en werkend te zijn, niet zouden kunnen overbruggen. Gelukkig is dat wel het geval geweest, maar de gezinnen waren hartstikke blij toen ze een telefoontje kregen dat ze een pakket mogen komen halen”, vertelt voorzitter Jacco van den Essenburg. ,,We krabbelen langzaam weer op.”

Uit het hele land

Na een oproep van Van den Essenburg reden de dag na de brand mensen uit heel het land met auto’s en vrachtwagens naar Woudenberg en Scherpenzeel om eten en goederen te doneren. ,,De hele loods staat vol met eten en we hebben 50 kubieke meter aan kleding gekregen.”

Op de website Geef.nl werd bijna 33.000 euro gedoneerd. Wat de stichting met het bedrag gaat doen, gaan ze de komende tijd bekijken. ,,Deze week bel ik met de burgemeester. Hij heeft namelijk toegezegd met ons te gaan kijken naar een pand waar wij ons structureel in kunnen vestigen.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort