Volledig scherm
© Jeroen Jumelet

Voetbalvereniging SEC woedend op gemeente Soest over inleveren tweede speelveld

Voetbalvereniging SEC is woedend omdat de gemeente Soest van plan is één van haar twee speelvelden op te offeren aan hockeyvereniging MHC.

Ook het aangedragen alternatief, dat SEC gebruik mag maken van het vijfde veld van SO Soest, pruimt SEC niet. Dat bleek vanavond tijdens een inspraakreactie in de gemeenteraad van Soest van SEC-voorzitter Anthony Klarenbeek. ,,We hebben er nul procent vertrouwen in dat dat gaat gebeuren’’, zei hij.

SEC vreest dat ze het slachtoffer is geworden van een eenmalige meting van de gemeente: ,,Toevalligerwijze kwam SEC juist op dat ene toetsmoment aan het einde van het vorig seizoen precies één elftal tekort voor twee voetbalvelden. ,,Wethouder Harry Dijkhuizen vertelt er niet bij dat de winter van 2017/2018, toen het eerst te nat en later te koud was, voor SEC een rampseizoen was’’, zei Klarenbeek.

Naar huis

De helft van alle trainingen moest volgens hem worden afgelast omdat SEC geen kunstgras heeft. ,,Wij moesten onze spelers naar huis sturen, terwijl bij andere clubs volop kon worden doorgespeeld. Dat heeft ons heel veel jeugdleden gekost. Het seizoen daarvoor ging het ook al mis.’’

SEC maakt ook gehakt van de opmerking van de wethouder dat het aantal voetballers in de toekomst zal afnemen. ,,Wij zijn veel optimistischer. Wij verwachten gunstige effecten van de goede resultaten van Ajax, het Nederlands damesvoetbal, de comeback van Oranje en onze eigen E-sportactiviteiten. Nu een voetbalveld skippen is totaal geen toekomstbestendig beleid’’, aldus de voorzitter.

Ook zou de wethouder een verkeerd aantal leden hebben vermeld over de club, 128. ,,We hebben 350 leden, waarvan het overgrote deel gebruik maakt van onze twee velden. We krijgen nu één veld, terwijl kleinere voetbalclubs in Soest twee velden of meer hebben. Een voetbalclub met één veld is geen voetbalclub, zegt voetbalbond KNVB’’, zei de voorzitter.

Grote broer SO Soest betreurt het dat een veld moet delen met SEC. In het verleden heeft de club al af moeten zien van een zesde veld, nu zit ze met 4,5 veld, betoogde voorzitter Ries de Jong.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort