Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Oppedijk met Vogelkip. © Cees Wouda

Vogelkip is een beetje stout en dwars

#033Is het een vogel? Is het een kip? Kinderen zien het meteen: hij is ‘t allebei, vogelkip! Met het kinderboek én de buikspreekpop deelt Annemarie Oppedijk de avonturen van haar kleurrijke creatie in de regio.

Volledig scherm
© Cees Wouda

Eigen kweek

Wie? Annemarie Oppedijk
Wat? Schrijfster, circusdocente, zangeres, projectleider CineSingle
Mail: vogelkipdatmagtochniet@gmail.com
Info over workshops buikspreken of circus: annemarie@circus-amersfoort.nl

Rebels en impulsief is ie. Een beetje stout en dwars ook. Daarom ook krijgt deze ‘eigenzinnige peuter’ dikwijls te horen: Vogelkip, dat mag toch niet! Maar, zo zegt zijn bedenkster Oppedijk er direct bij, Vogelkip wordt in haar verhalen door zijn opvoeders niet afgekeurd als persoon, maar alleen vanwege zijn stoute gedrag. En de teksten hebben allemaal een gelukkig einde, waar vaak een sterk staaltje opvoedkunde komt bovendrijven.

,,Vogelkip vertoont peutergedrag zoals we dat stiekem allemaal nog weleens zouden willen doen. Het eigenzinnige, kleurrijke, creatieve van een kind dat nog niet belemmerd wordt. In een van de verhalen verft hij de toetsen van de piano met grote klodders in vrolijke kleuren omdat hij zwart en wit zo saai vindt. Of hij gooit broccoli door de kamer en staat in modder te springen. Tja, ook al zouden wij dat willen, we doen het niet meer. Maar Vogelkip doet het wel.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort