Volledig scherm
Volkszanger Johan van Waas. © Nico Brons

Volkszanger Johan van Waas bezingt bloemenbuurt voor NPO-serie

De Amersfoortse volkszanger Johan van Waas, heeft een nummer uitgebracht over de Bloemenbuurt in het Soesterkwartier. Het lied dient als intro voor de documentairereeks ‘Typisch...!’ waarin de Amersfoortse buurt een aantal afleveringen centraal staat. 

Omroepen BNNVARA en EO documenteren om beurten het leven in Nederlandse wijken en zijn langs geweest in het Soesterkwartier. 

Van Waas was vereerd toen hij de vraag van de programmamakers kreeg. ,,Ik stond in juni te zingen in de Havana Bar waar de filmploeg met opnames bezig was”, vertelt hij. ,,Ze vonden mijn optreden zo leuk dat ze mij vroegen een nummer over de bloemenbuurt te schrijven dat ze als intro voor de serie kunnen gebruiken.”

Pittige Klus

Van Waas, zelf pas sinds drie jaar Soesterkwartierder, moest wel op zoek naar inspiratie voor het nummer. ,,Het was best een pittige klus. Ik heb veel met mensen gesproken, ook met echte Soesterkwartierders om aan informatie te komen. En uiteindelijk heb ik ook gewoon uit mijn eigen ervaringen geput.”

De volkszanger die hard bezig is met het opbouwen van zijn carrière is tevreden over het eindresultaat. ,,Ik het het nummer pas net online gezet en het heeft al 1500 views. Dat is supergeweldig!”

Wanneer de afleveringen van de documentairereeks over de Amersfoortse buurt precies te zien zijn is nog niet duidelijk. 3 september start de reeks met Typisch Katwijk. 

bloemenbuurt

De Bloemenbuurt Zang: johan van Waas Muziek: Roy Otters Bewerking: Bas van Beek Gesponsord door: www.johanvanwaas.nl www.royotters.nl www.bvanbeek.nl www.voorthuizen.nl

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort