Volledig scherm
PREMIUM
De Klaveet is Chardonnay geworden en daar hoort een luxe uitstraling bij. Onder meer gecreëerd door perfecte symmetrie. © Cees Wouda

Voormalig partycentrum De Klaveet straalt nu in Chardonnay rust en luxe uit

Ooit was de Klaveet een stampvol en rumoerig partycentrum. Sinds een paar weken is in het gebouw het luxe 'all you can eat'-restaurant Chardonnay gevestigd, met maar liefst 380 plaatsen.

Volledig scherm
Sous-chef Mark Wijntjes, manager Mark Vermeer, chef Björn Zwaan en eigenaar Michael Hu. © Cees Wouda

,,Een Mercedes voor de prijs van een Lada.’’ Zo beschrijft eigenaar Michael Hu zijn nieuwe restaurant aan de Postweg in Achterveld. Hij wijst naar één van tafels. ,,Notenhout’’, zegt hij. ,,Dat is een van de duurste houtsoorten.’’ En over de wijnglazen op tafel: ,,Die zijn van kristal. Alles hier is van betere kwaliteit, en soms van de beste.’’

Hier, midden in het groengebied tussen Achterveld en De Glind, kunnen gasten sinds april onbeperkt eten. Kosten: 27,50 euro doordeweeks en 30,50 euro in het weekend, exclusief drankjes.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort