Volledig scherm
Simon Timmerman en wethouder Cees van Eijk. © Jan Slagter

Voorzitter COC Midden Nederland wint tiende Derk Koetje Award

Utrechter Simon Timmerman nam zondag de tiende Derk Koetje Award in ontvangst uit handen van wethouder én jurylid Cees van Eijk. Timmerman, voorzitter van COC Midden-Nederland, kreeg de award voor zijn inzet voor de LHTBI- gemeenschap in Amersfoort én de regio.

Wethouder Van Eijk noemt de keuze niet voor de hand liggend. ,,Nee, in tien jaar hebben we dat niet eerder gedaan. Hij heeft aan de wieg gestaan van twintig regenboogakkoorden in de regio. En heeft dat hier in Amersfoort ook altijd gedaan met respect naar de andere belangenorganisaties toe. Echt top.’'

In zijn speech noemt Van Eijk Timmerman dan ook een ‘verbinder pur sang’ en ‘iemand die de belangen stevig op de agenda heeft gezet’.

Mond vol tanden

Timmerman zelf zegt ‘meer dan verrast te zijn’. ,,Ik sta niet snel met mijn mond vol tanden, maar dit had ik niet verwacht. De gemeenteraadsverkiezingen heb ik wel als een kans gezien om echt door te pakken. Ik ben blij met het regenboogakkoord en de regenboogagenda van Amersfoort.’'

De uitreiking van de award was de afsluiting van het Coming Out Festival in Amersfoort. Vrijdagochtend hees wethouder Van Eijk de regenboogvlag om het festijn te openen. Met een workshop, een coming out party, een theaterstuk en een show van Bingo-queen Dusty Gersanowitz vierde de gemeenschap drie dagen lang feest.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort