Volledig scherm
Poeliersbedrijf Ghouzli op de Laakweg in Nijkerkerveen. © Google Street View

Vrees voor onveilige situaties door lossende trucks op Laakweg

De Lokale Partij stelt in vragen aan het college opnieuw de verkeersveiligheid op de Laakweg in Nijkerkerveen aan de kaak. Door lossende vrachtwagens bij poeliersbedrijf Ghouzli zouden tijdens de ochtendspits gevaarlijke situaties ontstaan.

Omwonenden en passanten klagen volgens de partij al langer over de grote vrachtwagens die op de Laakweg bij de aansluiting met de Amersfoortseweg parkeren om te laden en lossen. 

Eind vorig jaar kaartte de Lokale Partij de situatie ook al aan, maar de gemeente constateerde toen na onderzoek dat het overige verkeer niet werd belemmerd het om slechts vijf vrachtwagens gaan en medewerkers van het poeliersbedrijf hun auto's op het land langs de weg arkeren. 

Naar aanleiding van de antwoorden van de gemeente stuurden omwonenden foto's en een video naar de  Lokale Partij. Op het moment dat de vrachtwagens op de Laakweg staan om te laden en lossen zouden gevaarlijke situaties ontstaan, met name voor fietsers. Dit gebeurt namelijk vrijwel altijd  tussen zeven uur en half negen 's morgens, momenten dat veel fietsers en auto's langskomen.

,,Het is dan ook onbegrijpelijk dat u tot de conclusie bent gekomen dat deze situatie geen problemen levert voor de verkeersveiligheid", schrijft Ries van Elteren van de Lokale Partij aan het gemeentebestuur.

De partij roept de gemeente op opnieuw de situatie tijdens de ochtendspits te monitoren en met het poeliersbedrijf in gesprek te gaan over een oplossing.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort