Volledig scherm
Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander, bezoekt de afdeling Neonatologie en ontmoet de ouders van couveusebaby Coco. © Frank Noodanus

Vrienden van het Meander hopen op nieuw succes met oliebollenactie

Burgemeester Mark Röell van Baarn gaf woensdagmiddag op de afdeling Neonatologie in het Meander Medisch Centrum de aftrap van de decemberactie van het ziekenhuis. Röell  is voorzitter van de stichting Vrienden van het Meander.

Op verschillende dagen in december zijn er verse oliebollen van Patisserie Van Gent te koop in de Laan van Meander Medisch Centrum. Met de opbrengst van de verkoop wil de stichting zogeheten comfynesten, speciale nestjes voor te vroeg geboren en zieke pasgeboren baby's, en buidelstoelen aanschaffen. Een nestje waar de pasgeboren baby in de couveuse in kan liggen, zorgt ervoor voor dat de pasgeborene zich geborgen voelt, beter slaapt en minder stress heeft.

De buidelstoelen zijn bedoeld om huid-op-huidcontact makkelijk mogelijk te maken tussen ouder en de baby, wat de binding bevordert. De nestjes kosten 150 euro per stuk en zijn er in twee maten. De stichting hoopt genoeg geld in te zamelen om zestig nestjes en twee buidelstoelen aan te kunnen schaffen. 

De oliebollenactie werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en was een groot succes. Er werd een bedrag van 8.705 euro opgehaald, waarmee een bedfiets en een scherm met fietsroutes is aangeschaft. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort