Vrienden van Lili en Howick verkozen tot Amersfoorters van het Jaar

videoDrie scholieren zijn vanavond uitgeroepen tot winnaars van de verkiezing Amersfoorter van het Jaar 2018. Fien Hanken, Menno Boone en Harald Jansen werden daarmee beloond voor hun inzet voor de Armeense tieners Lili en Howick, die dreigden te worden uitgezet.

De broer en zus waren hét regionale nieuwsonderwerp van 2018. Niet alleen veel volwassenen spanden zich in voor broer en zus, óók leeftijdsgenoten als Fien, Menno en Harald. In september togen ze gedrieën naar Den Haag om hun bezorgdheid over het mogelijke lot van hun (school)vrienden uit te spreken. Harald sprak daar voor de verzamelde menigte de staatssecretaris toe en vervolgens stonden de kinderen gezamenlijk de pers te woord. De Armeense kinderen mochten uiteindelijk blijven.

Volledig scherm
Harald, Fien en Menno (v.l.n.r.). © Cees Wouda
Volledig scherm
© ADDe winnaars kregen van de AD-lezers 552 stemmen, bijna 50 meer dan de nummer 2, de Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort, een groep vrijwilligers, die op grote schaal mensen leert reanimeren. Ook werden dankzij haar inzet op diverse openbare plekken in de stad aed’s geplaatst, apparaten die levensreddend kunnen zijn bij een hartstilstand.

Op de derde plaats eindigde de stichting Herdenkingsstenen met iets meer dan 400 stemmen. De stichting legde de afgelopen jaren het indrukwekkende aantal van bijna 400 stenen in de stad, met daarin verwerkt de namen en geboorte- en sterfdata van oorlogsslachtoffers. Binnenkort worden de laatste 50 stenen gelegd.

Er waren tien kandidaten voor de vijfde editie van de verkiezing genomineerd. In totaal werden op hen ruim 2800 stemmen uitgebracht. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort