Volledig scherm
© ANP

Vrouw (42) gediscrimineerd in woonwinkel in Amersfoort: getuigen gezocht

De politie zoekt een man die een 42-jarige vrouw heeft gediscrimineerd in een woonwinkel aan de Euroweg in Amersfoort. 

De vrouw, die een hoofddoek droeg, kreeg 29 april rond 15.30 uur in de rij voor de kassa’s discriminerende en beledigende opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Toen de beveiliging werd opgeroepen, sloeg de man op de vlucht. Hij werd niet meer in of rond de woonwinkel aangetroffen. Ze vrouw deed aangifte.

Beveiligingscamera

Volgens de politie is de verdachte een blanke man van rond de 55 jaar oud. Hij is rond de 1,80 meter lang, heeft een gezet postuur en blond halflang haar in een scheiding. De man droeg die dag een blauw shirt met lange mouwen, een donkerblauwe bodywarmer, een beige of bruine broek en bruine schoenen. In het bijzijn van de man waren een een andere man en een vrouw. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt
    PREMIUM
    interview

    Vaderschap is ‘by far de heftigste shit’ die Diggy Dex heeft meegemaakt

    Zijn carrière als Diggy Dex is al twintig jaar ‘een diesel die altijd wel doordendert’, zegt Koen Jansen (39) zelf. Maar de laatste jaren zoeft de Amersfoorter toch echt een stuk harder door muziekland. Net bijgekomen van twaalf avonden De Vrienden van Amstel Live! kondigde de chansonrapper zijn grootste soloshow ooit aan: 26 september in Afas Live. Een gesprek over het ambacht liedjes maken, rappen versus zingen en ouderschap. ,,Vader zijn is by far het heftigste dat ik heb meegemaakt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort