Volledig scherm
De politie zette onder meer een speurhond in bij de inval in de woning van K. © Ginopress

Vrouw Henk Koelewijn in beroep tegen voorwaardelijke straf

Diana S. (55) uit Bunschoten gaat in hoger beroep tegen haar straf. Ze werd twee weken geleden door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden, omdat ze te weinig deed  om tien van haar negentien kinderen tegen de agressie van haar man Henk Koelewijn te beschermen. 

De rechtbank hield het bij een voorwaardelijke celstraf, omdat S. door de zaak al zwaar is gestraft. Ze heeft al twee jaar nauwelijks contact met haar nog minderjarige kinderen, die allemaal uit huis zijn geplaatst. Volgens de rechtbank heeft S. niet zelf mishandeld .

De rechtbank hield er in het vonnis rekening mee dat de kinderen hun moeder weinig tot niets kwalijk nemen, en geen vervolging wilden.

Koelewijn zelf werd in mei veroordeeld tot twee jaar cel voor stelselmatige mishandeling van tien van zijn negentien kinderen en het tijdelijk opsluiten van enkelen. Hij sloeg hen regelmatig hard, vaak met een lat. Hun moeder greep wel in, maar zorgde er niet voor dat het geweld definitief stopte. ,,U had met ze weg kunnen gaan of hulp kunnen zoeken. U bent verplicht om te zorgen dat uw kinderen veilig zijn. Zij zijn van u en uw echtgenoot afhankelijk, afhankelijk van uw bescherming”, stelde de rechtbank.

Koelewijn ging ook in beroep tegen zijn straf.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort