Volledig scherm
© Ruud Voest

Vuelta-renners fietsen in 2020 door Amersfoort

De Ronde van Spanje gaat in 2020 in door Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort en Soest. Dat is vanmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie in Breda.

De etappe begint in Den Bosch en de finish is in Utrecht. Daarbij gaat het peloton bij Rhenen de provincie binnen, om vandaar over de Heuvelrug naar Renswoude en Scherpenzeel Woudenberg, Amerongse Berg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist, De Bilt naar Utrecht te rijden. Het precieze parcours is nog niet bekend: de Vuelta wil graag langs het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, maar of dat lukt is nog niet zeker vanwege de broedperiode van veel vogels. De finish van de etappe ligt na 183 kilometer op het Utrecht Science Park. 

Dit is de route...

Ploegentijdrit

Volledig scherm
De etappe Den Bosch - Utrecht. © AD

De ploegentijdrit van de Ronde van Spanje, een dag eerder, gaat door alle wijken van Utrecht. Het parcours is 23.7 kilometer lang en voert door vrijwel alle wijken van de stad. Start en finish is in de buurt van het Jaarbeursplein.

Wethouder Klaas Verschuure liet tijdens de presentatie weten dat de ploegenpresentatie, op donderdagavond, op en rond het Vredenburg in Utrecht zal zijn. Op vrijdagavond is een ploegentijdrit door de gemeente Utrecht, een dag later begint de etappe in Den Bosch en is de finish in Utrecht.

Op welke data er gereden wordt is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de precieze wielerkalender van volgend jaar en de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort