Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

VVD Barneveld wil vaccinatieprogramma voor volwassenen

Om de vaccinatiegraad in Barneveld omhoog te krijgen, vraagt de Barneveldse VVD om een vaccinatieprogramma voor volwassenen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld. 

Volgens de partij wordt de keuze voor niet vaccineren van jonge kinderen door ouders gemaakt. Onder (jong) volwassenen zal een groep zijn die niet achter deze keuze staat, zo beredeneert de partij. Willen volwassenen alsnog gevaccineerd worden, dan komt dit voor eigen rekening. Een drempel, aldus de VVD.

Daar komt bij dat kinderen pas sinds 1976 worden ingeënt tegen de mazelen. Inwoners geboren voor 1965 hebben vaak de mazelen gehad, maar voor de groep geboren tussen 1965 en 1975 geldt dat niet. De VVD vreest dat er een kans bestaat dat volwassenen binnen de gemeente getroffen worden door de mazelen, gezien de recente uitbraken in binnen- en buitenland. 

De VVD vraagt of het college bereid is om samen met de GGD een vaccinatieprogramma voor volwassenen op te zetten en of het college budget vrij wil maken om de groep volwassenen geboren tussen 1965 en 1975 alsnog kosteloos te vaccineren. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort