Volledig scherm
PREMIUM
Nienke Gorter, columnist. © Marco de Swart

Wat idioot dat moeten laten zien dat we tegen de Nashvilleverklaring zijn

We waren er stil van. Wát een prachtig gezicht, een regenboog boven Hoogland-West. Meneer Enzofoort stond stil en pakte zijn mobieltje om er foto’s van te nemen. De kleuren waren zo helder! Het leek even alsof er een God was die ons iets duidelijk wilde maken die zondagochtend.

Quote

Ergens waardeer ik Van der Staaij die achter zijn eigen idiote ideeën blijft staan

Mijn hele leven heb ik wat gehad met regenbogen. In de jaren 80 breide mijn moeder een heel lange sjaal in diezelfde felle kleuren. Toen was een regenboog nog gewoon een natuurverschijnsel. Ik wist weinig van homo’s, transgenders en alle aanverwante zaken. Ja, ik had een nicht met een vriendin en een neef met een vriend. Dat was toen al geen big deal.

Maar nu, bijna veertig jaar later, komt de Nashvilleverklaring uit de kast en SGP-voorman Van der Staaij ondertekende het pamflet. Niet heel bijzonder, want hij staat er al jaren achter. Ergens waardeer ik Van der Staaij die achter zijn eigen idiote ideeën blijft staan, ondanks de kritiek. Vrijheid van meningsuiting toch? Maar wanneer een theologiedocent de ‘genderideologie’ vergelijkt met het gedachtegoed van de nazi’s, dan ga je echt te ver. Toen ik een petitie zag met een anti-Nashvilleverklaring tekende ik die dan ook meteen. De algehele verontwaardiging deed mij goed en mijn hart maakte een sprongetje, toen ik de regenboogvlag zag hangen bij het stadhuis.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort