Soestdijk
Volledig scherm
Soestdijk © ANP XTRA

Wat kost al dat gepraat over de toekomstplannen voor Paleis Soestdijk?

De Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) wil nu weleens weten hoe het zit met de kosten voor de klankbordgroepen die zich hebben beziggehouden met de plannen voor Paleis Soestdijk. Hoeveel heeft dit project de gemeente Baarn gekost?

De vraag staat al twee maanden uit bij wethouder Erwin Jansma, zegt BOP-fractievoorzitter Kees Koudstaal. ‘Hij zou de raad informeren over de kosten voor dit zogenoemde participatieproject, maar die informatie hebben we nog niet ontvangen. Ondertussen vragen wij ons af welke belangen het openbaar maken van die kosten in de weg staan’, schrijft hij. De BOP-man is ook benieuwd of er meerkosten zijn te verwachten en hoe hoog die uitvallen.    

Begin december werd duidelijk dat de gemeente Baarn de kosten betaalt voor het zogenoemde participatieproject rond het toekomstplan voor Paleis Soestdijk. Klankbordgroepen praatten in vijftien sessies over de plannen voor het paleis en brengen hierover advies uit, onder begeleiding van adviesbureau Awareness. De kosten die Awareness in rekening brengt voor het traject worden niet verhaald op de eigenaar van het paleis de Meyerbergman Erfgoed Groep, zo besloot het college. Dit, vanwege de verschillende belangen van de eigenaar, de gemeente Baarn, de gemeente Soest en de provincie Utrecht. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort