Volledig scherm
© Jeroen Jumelet

Website voor donaties zorgcentra Nijenstede en Lichtenberg

Via een nieuwe website van de Stichting Steunfonds kan geld worden gedoneerd voor voorzieningen voor bewoners in zorgcentra Nijenstede en Lichtenberg in Amersfoort.

Op de site www.steunb3ln.nl kunnen donaties worden gedaan waarmee activiteiten en voorzieningen in de zorgcentra én het verpleeghuis De Lichtenberg worden betaald.

Het steunfonds is ooit opgericht omdat steeds meer is bezuinigd op de zorg. De overheid richt zich volgens de stichting vooral op de zorg, en voor sociaal-maatschappelijke activiteiten in de zorgcentra is nauwelijks meer geld.

Dagbesteding

Met sponsoring en donaties kunnen voorzieningen voor een zinvolle dagbesteding van ouderen worden bekostigd. Op de site staan al enkele aanvragen van de zorgcentra voor besteding van de donaties. De voorstellen komen vooral van bewoners van de centra.

Zorgcentrum Nijenstede wil graag een zogeheten braintrainer aanschaffen ter waarde van zo’n 3.700 euro. Het computerprogramma helpt ouderen met bijvoorbeeld beginnende dementie of Alzheimer het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen.

Fietslabyrint

Daarnaast wordt op de site ingezameld voor een zogeheten fietslabyrint voor zorgcentrum De Lichtenberg. Het is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen die meer zelf kunnen fietsen. De fietsroutes worden vanaf een hometrainer gevolgd op een beeldscherm.

Andere ideeën die leven zijn een grootbeeldtelevisie voor slechtziende ouderen, een rolstoelfiets waarmee slecht ter been zijnde ouderen tochtjes kunnen maken, een snoezelbad of een vleugel voor klassieke concerten.

Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

In samenwerking met indebuurt Amersfoort