Volledig scherm
Het is voor de tweede keer dit jaar dat de man slachtoffer is van een autobrand. © GinoPress B.V.

Weer autobrand Bunschoten, ondernemer voor tweede keer slachtoffer

De bestelbus van een installatiemonteur uit Buschoten is vannacht uitgebrand. De bus stond geparkeerd aan de Sweekinckstraat. Het is voor de tweede keer dit jaar dat de man slachtoffer is van een autobrand.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Vrijdag ging ook al een voertuig in vlammen op in het dorp. De monteur slaagde erin om een deel van zijn gereedschap uit de brandende bus te redden. In mei vloog zijn vorige bestelbus ook al in brand. Die stond toen geparkeerd aan de Chopinstraat, eveneens in de componistenbuurt. Of het toeval is dat het installatiebedrijf twee keer getroffen is, is niet duidelijk.

De afgelopen maanden zijn al meerdere auto’s in Bunschoten ’s avonds en ’s nachts in vlammen opgegaan. In augustus brandden drie voertuigen uit, allemaal in de nacht van zondag op maandag. Daaronder ook die van Bertus van Essen. De man heeft de ziekte van Parkinson en was erg afhankelijk van zijn auto. Wijnands Autoservice uit Bunschoten schonk de man een nieuwe wagen.

De politie heeft nog geen zicht of er sprake is van een pyromaan of bijvoorbeeld baldadige jeugd. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort