Volledig scherm
Wethouder Tigelaar reikt een prijs uit voor het fit-programma op de Michaëlschool © Saskia Berdenis van Berlekom

Weer vier excellente scholen

De regio Amersfoort telt ook dit jaar weer 4 excellente scholen. Vanmiddag werd het predicaat excellent op een feestelijke bijeenkomst in Den Haag uitgereikt aan de Amersfoortse scholen SBO Michaelschool, de Auris Professor Groenschool, Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt en het Corlear College in Nijkerk.

De scholen prolongeerden in aanwezigheid van premier Mark Rutte alle vier hun titel van vorig jaar. Ook het Farelcollege in Amersfoort had zichzelf aangemeld om tot excellente school te worden beoordeeld en schopte het tot de laatste ronde. Uiteindelijk ging het predicaat excellent aan deze middelbare school voorbij. Het Corlear had zich voor het eerst gemeld met zowel de havo als het vwo. Alleen de havo is excellent bevonden.

Kernvakken
Het aantal zogenoemde excellente scholen is in 2015 flink gestegen van 76 naar 106. Excellente scholen zijn scholen die zowel op de kernvakken als daarbuiten buitengewone resultaten behalen. Ook kijkt de jury naar de aandacht die de school heeft voor leerlingen die het erg goed doen of voor leerlingen die juist extra hulp in de klas nodig hebben. Dit jaar meldden 187 scholen zich voor het stempel. Daarvan kregen 106 dus waar ze om vroegen.  

In samenwerking met indebuurt Amersfoort