Volledig scherm
Het werk aan de Bisschopsweg lag enige tijd stil. © AD

Wegwerk aan Bisschopsweg is hervat

Het wegwerk aan de Bisschopsweg is deze week hervat. De werkzaamheden kwamen enkele weken geleden stil te liggen omdat er moeilijkheden waren gerezen met de aansluitingen van de woningen op het riool.

Om de huizen te kunnen aansluiten worden nu verbindingsstukken in een fabriek in Duitsland vervaardigd. Als die komende week aankomen, kunnen daarmee de pijpen vanaf de woningen worden aangesloten op het hoofdriool. Deze week ging aannemer KWS verder met het verwijderen van de oude asfaltlaag op de Bisschopsweg.

De weg in het Vermeerkwartier heeft nog een oud, gemengd riool dat wordt gesplitst in riolering voor regen- en vuilwater. Er wordt een regenwaterriool aangelegd waarop de regenpijpen bij de huizen uitkomen. Daarnaast komt er riolering voor vuil water. Kabels en leidingen voor onder andere straatverlichting worden vernieuwd en de straat en de stoep worden opnieuw gelegd.

Fietsstraat

De Bisschopsweg wordt een fietsstraat met rood asfalt waar de auto ‘te gast’ is. Als het werk daar is afgerond, komen de Hendrik van Viandenstraat en Kroontjesmolen aan de beurt. De kruising van de Bisschopsweg met de Vermeerstraat wordt een rotonde en bij de Arnhemseweg komt een verkeersplateau waar fietsers voorrang krijgen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort