Zo moet het gebied er eind oktober uit gaan zien. De wegwerkzaamheden tussen april en juni zijn zijn aan de Zwarteweg, aan de rechterzijde van de  rotonde. De rotonde zelf komt op de kruising Zwarteweg - Olmenlaan en wordt pas in mei aangelegd.
Volledig scherm
Zo moet het gebied er eind oktober uit gaan zien. De wegwerkzaamheden tussen april en juni zijn zijn aan de Zwarteweg, aan de rechterzijde van de rotonde. De rotonde zelf komt op de kruising Zwarteweg - Olmenlaan en wordt pas in mei aangelegd. © Gemeente Leusden

Wegwerkzaamheden aan de Zwarteweg in Leusden, verkeer omgeleid

Leusden begint dinsdag 14 april met wegwerkzaamheden op de wegen tussen de Randweg en Larikslaan. Verkeer wordt omgeleid.

Tot en met 24 juni wordt gewerkt op de kruising Zwarteweg - Larikslaan en de rijbaan tot aan de kruising Olmenlaan. Automobilisten en fietsers aan de westelijke kant van de Zwarteweg worden omgeleid via Groene Zoom en de Burgermeester de Beaufortweg richting het centrum. Autoverkeer aan de oostelijke kant van de Zwarteweg wordt omgeleid via de Randweg richting het centrum. Voor fietsers van deze kant geldt een omleiding via de Ruige Velddreef, Sluithek en de Davelaak richting de Zwarteweg.

Doorstroming

In deze periode kunnen automobilisten nog gebruikmaken van de Zwarteweg, komende vanaf de Randweg tot aan de kruising met de Olmenlaan en de Ruige Velddreef. De wegen worden anders ingericht om zo de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Ook wordt de straat zelf vernieuwd. In een later stadium wordt van de kruising Zwarteweg - Olmenlaan een rotonde gemaakt.

De gemeente schrijft in een brief aan omwonenden dat de wegwerkzaamheden vooralsnog doorgaan ondanks de coronamaatregelen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort