Volledig scherm
De schappen in speel-o-theek Eemland puilen uit van het speelgoed. © AD

Wethouder: ‘Speel-o-theek kan prima zonder subsidie’

De Speel-o-theek hoeft écht niet te vrezen voor haar voortbestaan: de instelling in het Amersfoortse Soesterkwartier kan prima zonder subsidie.

Dat stelde wethouder Menno Tigelaar (ChristenUnie, Zorg) vanavond in de gemeenteraadsvergadering, waar hem door SP-fractievoorzitter Marijke Jongerman het vuur aan de schenen gelegd werd over het dichtdraaien van de subsidiekraan. Deze krant meldde afgelopen maandag dat de speelgoedbibliotheek door het wegvallen van de jaarlijkse bijdrag van 29.000 euro voor haar voortbestaan vreest.

Geen verrassing

Volgens Tigelaar kan het feit dat de subsidie volgend jaar wegvalt echter geen verrassing zijn voor de stichting. ,,De voorbije jaren zijn er meerder gesprekken gevoerd met de Speel-o-theek, met als uitgangspunt het initiatief sterk genoeg te maken om op eigen benen te staan. Om dat te bewerkstelligen, hebben we een traject van drie jaar afgesproken.”

De zorgen bij de speel-o-theek kunnen het gevolg zijn van een recente bestuurswissel bij de stichting, aldus de ChristenUnie-bestuurder. ,,Met het nieuwe bestuur hebben we nog geen contact gehad, maar dat gaan we snel doen.” Ondanks alle ophef verwacht de wethouder dat de Speel-o-theek haar eigen broek op kan houden. ,,Al dan niet met behulp van een activiteitensubsidie van Indebuurt033 (dus geen structurele geldstroom, maar een gift per project, red.)”

  1. Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbelasting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeutels
    PREMIUM
    column

    Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbe­las­ting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeu­tels

    Morgen is het zover, dan komt onze nieuwe hond. Nou ja, die moeten we zelf ophalen, in Friesland. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe huisgenoot leek het wel alsof nestjes met honden uitsluitend op meer dan 60 kilometer vanaf Amersfoort te vinden zijn. Maar goed, je moet er iets voor over hebben. Onze Kasper hebben we alweer acht jaar geleden laten inslapen en nu komt er dus een opvolger. Heel erg enthousiast ben ik nog niet, maar straks, als ze er eenmaal is (het is een meisje) wordt het vast heel gezellig.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort